Termékinformációk, tudnivalók

Az általunk gyártott ülőgarnitúrákat igény szerint egyedi méretben elkészítjük, tetszőleges anyagválasztással. A kanapék és a sarok garnitúrák ágyazható fekvőfelülettel, ágyneműtartóval is rendelhetőek.

Ülőbútoraink vázszerkezetéről

Egyedi gyártású ülőgarnitúráink vázát lamellózott, ragasztott csavarozott, technológiával készítjük a hosszabb élettartam és strapabíróbb kivitel érdekében. A kültéri teraszra szánt ülőbútorok váza vörösfenyő és vízálló MDF lapból készülhet.

Kárpitozás

Az ülőgarnitúrák váz kárpitozása lehet műbőr, marhabőr vagy szövet.

A szövetek és a műbőrök kopásállóságának jelzésére a gyártók martindele jelzést alkalmaznak. A 20.000-250.000 közötti martindale nagyon jó minősítés, ez a kopásállósági szint megfelel a szigorú szállodaipari követelményeknek is. A 20.000 martindale alatti minősítésű szöveteket csak párnák gyártására alkalmazzuk.

Az ülőrész

A kanapék és fotelek, valamint a sarok garnitúrák ülőfelület rugózása lehet bonellrugós, hullámrugós vagy gumihevederes. A bonellrugó egy keményebb, masszívabb rugózást eredményez, míg a hullámrugó lágyabb rugózású kialakítást tesz lehetővé. A gumiheveder lágyabb, süppedősebb érzést biztosít.

bonellrugós ülőfelület, hullámrugós váz

ülőgarnitúra rugózása

Az ülőrész szivacsozására magas rugalmasságú habokat használunk. Az ülőrész anyaga lehet marhabőr vagy szövet.

Az ülőgarnitúrák lábazata

Az ülőgarnitúra lábak keményfából, színre pácolva, lakkozva készülnek. Fémből készült saválló lábak bármilyen formában legyárthatóak.